Mališani KK Spars imat će bolje uslove za trening zahvaljujući Općini Centar

I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, iako ona nije u njenoj nadležnosti. Tako je za sport u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano 477.300 KM.
Mališani KK Spars imat će bolje uslove za trening zahvaljujući Općini Centar

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević posvećuje veliku pažnju najmlađim stanovnicima, te na sve moguće načine pokušava podstaći mališane da se bave sportom. Prije svega, to se pokušava postići finansiranjem besplatnih škola sporta, ali i podrškom uspješnim klubovima i pojedincima.

 

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Košarkaškom klubu Spars, višestrukom prvaku Bosne i Hercegovine u različitim kategorijama, koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od deset hiljada maraka. 

 

Košarkaški klub Spars, pored toga što daje veliki broj reprezentativaca naše zemlje, okuplja više od 400 mališana sa područja općine Centar, a to je bio dovoljan pokazatelj da ovaj klub zaslužuje podršku Općine. Nermin Selimović, direktor KK Spars, prilikom potpisivanja protokola o donaciji istakao je kako podrška Općine Centar mnogo znači za djecu koja će imati mnogo kvalitetnije uslove za trening.

 

-Želim se zahvaliti Općini Centar na sredstvima koja su nam dodijeljena. Naš klub u školi košarke okuplja više od 600 djece, a veliki broj njih je sa područja općine Centar. Zahvaljujući ovoj donaciji naši najmlađi će imati bolje uslove za razvoj i napredak, naglasio je Selimović.

 

Protokol o donaciji direktoru Selimoviću u ime načelnika Bećirevića uručili su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik načelnika.

 

Beba je kazala kako Općina Centar godinama pomaže razvoj sporta, klubove koji su najbolji ambasadori naše zemlje, te vrhunske sportiste.

 

-Općina Centar, načelnik Bećirević i Općinsko vijeće podržavaju sve one koji prave nove vrijednosti u različitim oblastima. U skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti ćemo nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta u našoj zemlji, istakla je Beba.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti