Malonogometnom klubu „Centar“ Općina donirala 10.000 maraka

Središnja sarajevska Općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. Načelnik Dževad Bećirević, u ime Općine Centar Sarajevo, potpisao je protokol o realizaciji sredstava sa Alijom Gluhovićem, predsjednikom Malonogometnog kluba „Centar“.
Malonogometnom klubu „Centar“ Općina donirala 10.000 maraka

 

Pomenutim protokolom Općina Centar je iz svog budžeta za 2016. godinu izdvojila 10.000 KM za podršku realizaciji planiranih aktivnosti kluba.

 

Prema riječima direktora kluba, Dženana Muminovića, Općina Centar je jedina ustanova koja je prepoznala njihov rad i kvalitet.

–Bez pomoći i podrške načelnika Bećirevića i Općinskog vijeća Centar ne bismo egzistirali kao klub. Sredstva koja nam Općina godinama dodjeljuje služe nam kako za pripreme, tako i za dovođenje kvalitetnih igrača, a sve u cilju stvaranja jakog tima koji će imati dovoljno kapaciteta da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Neizmjerno smo zahvalni načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću jer su jedini koji brinu o nama i jedini koji nam pomažu, naglasio je Muminović.

 

MNK „Centar“ je prethodnih godina ostvario zapažene rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Već drugu godinu zaredom prvak je naše države čime je stekao pravo učešća igranja u Ligi prvaka u malom fudbalu.

 

Za ostvarivanje javnog interesa u oblasti sporta u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 477.300 KM, od čega će 240.000 KM biti raspoređeno za podršku projektima sportskih organizacija, klubova i pojedinaca; 82.300 KM za vannastavne sportske aktivnosti učenika i djece predškolskog uzrasta; 90.000 za finansiranje rada i podršku aktivnostima Centra za sport i rekreaciju – javne ustanove čiji je osnivač Općina i 50.000 KM za održavanje terena na stadionu Koševo; 15.000 KM za sportske susrete srednjoškolaca; 10.000 KM za besplatne termine za djecu za klizanje na Zetri.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti