Nabavljeni specijalizovani ormari za mjesne štabove civilne zaštite

Misija Službe za civilnu zaštitu je obezbjeđenje i spašavanje stanovništva i materijalnih dobara u vanrednim prilikama, u slučaju elementarnih i drugih nesreća i opasnosti, te u slučaju rata.

Kako bi Općinski i mjesni štabovi civilne zaštite u svakom trenutku i u svakoj prilici bili u punom kapacitetu na raspolaganju građanima, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, kontinuirano u budžetu izdvaja sredstva za nabavku opreme, te za pripremanje i obuku struktura civilne zaštite.

 

Posljednja u nizu aktivnosti je nabavka deset specijalizovanih ormara za mjesne štabove civilne zaštite za koje je iz budžeta izdvojeno 5.510 KM.


Nabavljeni ormari posjeduju ojačanu metalnu konstrukciju, a raspoređeni su u pet mjesnih zajednica. Naime, riječ je o dvokrilnim ormarima koji služe za smještaj ranije nabavljenih alata i opreme štabova civilne zaštite.


Ormari su smješteni u prostorijama mjesnih zajednica „Trg Oslobođenja-Centar“, „Soukbunar“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Bardakčije“ i „Ciglane-Gorica“.


U toku je nabavka radne odjeće i obuće za članove štabova civilne zaštite, a vrše se pripreme za pokretanje postupka nabavke ormara za preostale mjesne zajednice.


U ovoj godini za nabavku vozila i opreme za formirane strukture civilne zaštite iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 935.000 KM, a za pripremanje i obuku Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite 116.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti