U samo jednom danu u Centar za zdravo starenje učlanilo se 50 osoba treće životne dobi

Nakon što je načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević 18. januara 2016. godine i zvanično otvorio Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12, u samo jednom danu u prostorije Centra javilo se 50 naših sugrađana treće životne dobi kako bi se uključili u aktivnosti. To sve dovoljno govori koliko je realizacija ovog projekta bila opravdana.
U samo jednom danu u Centar za zdravo starenje učlanilo se 50 osoba treće životne dobi

 Po otvaranju Centra u prostorijama su se počeli okupljati stariji sugrađani i provoditi vrijeme družeći se i upoznavajući.

 

Koordinatorica Centra za zdravo starenje Varja Nikolić nije krila zadovoljstvo otvaranjem Centra, ali ni zainteresovanošću sugrađana za planirane aktivnosti.

 

-Izuzetno smo zadovoljni i sretni što su općina Centar i građani treće životne dobi dobili jedan ovakav prostor. Naši članovi već su se počeli okupljati, upoznavati i razmijenjivati iskustva. Naravno, pozivamo i ostale sugrađane treće životne dobi da nam se pridruže, naglasila je Nikolić.

 

Načelnik Bećirević prilikom otvaranja Centra za zdravo starenje najavio je i nove projekte namijenjene populaciji treće životne dobi, ali i otvaranje novih centara koji će našim starijim sugrađanima omogućiti aktivniju društvenu ulogu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti