Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji

Općina Centar je raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2016. godini, koji ostaje otvoren tokom cijele godine.
Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji

Pravo prijave na ovu vrstu pomoći imaju borci/branitelji BiH, RVI i članovi njihovih porodica, članovi porodica poginulih i nestalih boraca i umrlih RVI, organizatori otpora, veterani-prvoborci, nosioci najviših ratnih priznanja, članovi porodica umrlih demobilisanih boraca. Podnositelji zahtjeva treba da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva te da ispunjavaju ostale uvjete utvrđene Odlukom o kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji.

 

Prijave sa dokumentacijom treba podnijeti na protokol Općine Centar ili putem pošte na adresu Općina Centar – Služba za boračko-invalidsku zaštitu, Mis Irbina 1, Sarajevo.

 

Javni poziv i obrazac prijave/zahtjeva dostupni su na našoj web stranici (rubrika ''Konkursi i oglasi ''), na info pultu u Općini Centar i oglasnim pločama svih mjesnih zajednica u Centru.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za boračko-invalidsku zaštitu (soba 18 u prizemlju) ili telefonom na broj 562-477.

 

Javni poziv je objavljen u dnevnom listu Oslobođenje u petak 22. januara 2016. godine.

 
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti