Predsjedavajući Ajnadžić ugostio akademika Abdulaha Sidrana u Općini Centar

Na poziv predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo prof. dr. Nedžada Ajnadžića, Općinu Centar je 14. januara 2016. godine posjetio akademik Abdulah Sidran, poznati bosanskohercegovački književnik.
Predsjedavajući Ajnadžić ugostio akademika Abdulaha Sidrana u Općini Centar

Tom prilikom je predsjedavajući Ajnadžić uputio poziv uvaženom piscu i scenaristi Abdulahu Sidranu da uzme učešća u radu Komisije Općinskog vijeća za kulturu.

 

-Naša je želja također da akademik Sidran učestvuje u obilježavanju Dana Općine Centar, koje svake godine organiziramo od 2. do 9. maja, i da njegovim nadahnutim stihovima i drugim prigodnim sadržajima obogati ovu tradicionalnu manifestaciju, rekao je Ajnadžić.

 

 

Abdulah Sidran je uputio riječi zahvalnosti predsjedavajućem Ajnadžiću i Općini Centar na pozivu za učešće u dešavanjima u kulturi kojem će se, kako kaže, rado odazvati.

 

-Većina starijih ljudi će na pitanje: šta je njihov najveći problem, odgovoriti da je to osjećaj društvene izlišnosti odnosno nepotrebnosti. Ja sam u fazi života u kojoj je to jedan ozbiljan problem. Meni je najvažnije da budem društveno koristan. Stoga sam se rado odazvao pozivu mog ratnog prijatelja da uzmem učešća u dešavanjima iz kulture u općini Centar, kazao je Sidran i dodao da je danas došao i kako bi iskazao zahvalnost predsjedavajućem Nedžadu Ajnadžiću što se ratne 1994. godine odazvao na njegov poziv za pomoć jednoj bolesnoj i siromašnoj sarajevskoj porodici.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti