Predsjedavajući Ajnadžić posjetio vjernike povodom pravoslavne Nove godine

Pravoslavni vjernici u Bosni i Hercegovini su, prema julijanskom kalendaru, sinoć dočekali pravoslavnu Novu godinu.
Predsjedavajući Ajnadžić posjetio vjernike povodom pravoslavne Nove godine

Tim povodom je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić u četvrtak, 14. januara 2016. godine posjetio porodicu Veroljuba Orolića, koja živi u Ulici Antuna Hangija 13 na Ciglanama.

 

Zaželjevši im sretne praznike te da sa najbližima i komšijama dočekaju još mnogo godina, predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom uručio tri paketa sa osnovnim životnim namirnicama za pravoslavne vjernike slabijeg imovnog stanja kao bi i njihova trpeza bila bogatija tokom ovih blagdana.

 

 

Dočekavši svoje goste Veroljub se zahvalio na posjeti. –Ovakvih posjeta do sada nisam imao i stoga se posebno zahvaljujem predsjedavajućem Ajnadžiću i kompletnoj Općini Centar. Ovakve posjete su podstrek za bolji suživot nas pravoslavaca koji smo ostali i dalje živimo u našem gradu zajedno sa komšijama raznih vjera. Ja sam nekadašnji pripadnik Armije RBiH i sada kao penzioner živim sa kćerkom Vanjom. Imam i sina koji će nas sa njegovom porodicom posjetiti večeras kako bismo zajedno obilježili ovaj praznik kao što to smo radili i za pravoslavni Božić, kazao je Veroljub.

 

 

U ovom kraju Veroljub Orolić, koji niz godina obavlja funkciju predstavnika stanara iz svog ulaza, poznat je kao jedan od najboljih domaćina. Njegova zgrada, u kojoj je 31 stan, ima lijepo uređene ulaze i balkone za šta su dobijali pohvale i nagrade.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti