Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Udruženja „Sarajevo taxi“

Općina Centar Sarajevo iz budžeta za 2016. godinu izdvojila je 10.000 KM za podršku i sufinansiranje snimanja dokumentarnog filma o ulozi taksista u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Tim povodom predsjedavajući Općinskog vijeća prof. dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević ugostili su predstavnike Udruženja „Sarajevo taxi“.
Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Udruženja „Sarajevo taxi“

Predsjednik Udruženja „Sarajevo taxi“ Enver Suljagić iskazao je zahvalnost Općini Centar što je prepoznala značaj ovog projekta i izdvojila sredstva kako bi on ugledao svjetlo dana.

 

-Sarajevski taksisti su dali veliki doprinos u odbrani grada i općine Centar za vrijeme agresije na RBiH. Vodeći se tom činjenicom došli smo na ideju snimanja dokumentarnog filma koji će na pravi način prikazati njihov doprinos i ulogu u odbrani grada u periodu od 1991. do 1996. godine. Projekat je u fazi izrade, a pripremu scenarija za film povjerili smo Udruženju za zaštitu historijskih vrijednosti BiH „Haber“. S obzirom da imamo veliku finansijsku podršku Općine Centar zamisao je da film premijerno bude prikazan u okviru obilježavanja Dana Općine Centar, istakao je Suljagić.

 

Između ostalog, jedan od povoda za održavanje sastanka predstavnika Udruženja „Sarajevo taxi“ i Općine Centar bila je i inicijativa koju je Udruženje uputilo Komisiji Općinskog vijeća za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti. Naime, članovi Udruženja „Sarajevo taxi“ podnijeli su inicijativu da se u općini Centar odrede ulice koje bi dobile nazive po imenima boraca Armije RBiH, šehidima, članovima ovog Udruženja i to Murisu Dželkiću, Mirzi Lipovači i Asimu Prazini.

 

-Na narednoj sjednici Općinskog vijeća dobit ćemo elaborat i obrazloženje pomenute inicijative, kazao je Ajnadžić.

Današnjem sastanku prisustvovali su i vijećnici Dževad Topić, Suvad Kerla i Senad Alić, te savjetnici predsjedavajućeg Vijeća.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti