Predaja zahtjeva za legalizaciju objekata moguća do kraja januara ove godine

Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar moguće je do 31. januara 2016. godine predati zahtjev za legalizaciju izgrađenih objekata odnosno za donošenje rješenja o naknadnoj urbanističkoj saglasnosti za građevine izgrađene bez odobrenja i građevine privremenog karaktera.
Predaja zahtjeva za legalizaciju objekata moguća do kraja januara ove godine

Naime, na osnovu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera, koju je usvojila Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 21. decembra 2015. godine, zahtjev za donošenje rješenja o naknadnoj urbanističkoj saglasnosti mogu do 31. januara 2016. godine podnijeti vlasnici objekata izgrađenih do 31. decembra 2015. godine.

 

 

Pomenutim izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera, vlasnicima ovakvih objekata je omogućeno da posebnu naknadu mogu platiti najviše u 24 jednake mjesečne rate. Dokaz o isplaćenim naknadama investitor mora priložiti najkasnije do izdavanja upotrebne dozvole za izgrađeni objekat.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti