Odata počast na mjestu pogibije šest Sarajlija u Ulici Musala

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, 3. januara 2016. godine, u ulici Musala 1, obilježena je 22. godišnjica ubistva članova porodica Tatarević i Dragnić. U ime Općine Centar Sarajevo cvijeće je položio savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić.
Odata počast na mjestu pogibije šest Sarajlija u Ulici Musala

Prije 22. godine, od granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno je šest članova porodica Tatarević i Dragnić, među kojima i dvoje djece.

 

Tog tragičnog dana život su izgubili Asja i Nadan Tatarević, njihova majka Dženana, otac Adnan, te Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je teško ranjen Mensur Dragnić.

 

Savjetnik Resić je istakao da je taj zimski dan početkom ratne 1994. godine obilježen stravičnim događajem u kojem su agresori ubili šest naših sugrađana.

-Na ovom mjestu zločinom agresora nestale su tri generacije jedne sarajevske porodice. Ovo je jedna od stotina potresnih priča o tragediji opkoljenog Sarajeva u vremenu agresije na našu državu, u kojem su nevini građani, civili bez oružja izgubili život samo zato što su bili ovdje I voljeli svoj grad, naglasio je Resić. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti