Održana posljednja sjednica kolegija općinskog načelnika u 2015. godini

Kolegij općinskog načelnika Općine Centar održao je u 2015. godini niz sjednica, a u srijedu 31. decembra i posljednji sastanak na kojem su sumirani rezultati i postignuća u godini na izmaku.
Održana posljednja sjednica kolegija općinskog načelnika u 2015. godini

Sjednicu je vodila Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave koja je naglasila kako je 2015. godina bila teška i izazovna, ali i da je većina problema, zahvaljujući profesionalnom pristupu, uspješno riješena.

-U godini na izmaku susreli smo se brojnim problemima. Teškoće iz 2014. godine reflektirale su se i na 2015., ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo većinu problema uspješno prevazišli. U ovoj godini imali smo i finansijsku reviziju koja je potvrdila da smo kvalitetno radili u proteklom periodu. Općina Centar realizovala je niz projekata koji podižu kvalitet življenja naših stanovnika i koji su izmijenili izgled Centra. Općinsko vijeće usvojilo je budžet za sljedeću godinu, a u njemu je planirano stotine novih projekata čijom će realizacijom kvalitet života u Centru biti podignut na još veći nivo, kazala je Beba.

Kako su članovi kolegija istakli, 2016. godina bit će jako teška, ali kolektiv, kao što je to bio slučaj i do sada, spreman je da riješi sve zahtjeve koji budu stavljeni pred njega. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti