Općina Centar sufinansira troškove organizacije javnog dočeka Nove godine

Na osnovu Sporazuma o zajedničkom finansiranju organizacije dočeka Nove 2016. godine u Sarajevu, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa gradonačelnikom Grada Sarajeva Ivom Komšićem, Općina je iz budžeta izdvojila 10.000 KM za participaciju proslave nove godine.
Općina Centar sufinansira troškove organizacije javnog dočeka Nove godine

 -Grad Sarajevo će 16. put zaredom organizirati Javni doček Nove godine na otvorenom, zajedno sa svojim partnerima: općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Kantonom Sarajevo, istakao je predsjedavajući Izvršnog odbora za doček Nove godine, Elvir Hadžiahmetović.

 

Javni doček Nove 2016. godine pod sloganom „Idemo ludo, idemo jako u Novu, 2016. godinu“ biće organiziran na Trgu djece Sarajeva, na platou ispred BBI centra sa početkom u 21 sat. Građane u novogodišnjoj noći očekuje bogat program. Prvi nastup imat će bend Radarska kontrola, a nakon njih Zoster. U Novu godinu građani će ući sa Amelom Ćurićem, a u 2016. godini zabavljat će ih bend Vela Havle.

 

Kao i ranijih godina za sigurnost građana u najluđoj noći brinut će se pripadnici MUP-a KS. I ove godine bit će upriličen spektakularan vatromet.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti