Predavanje o pristupnim evropskim fondovima

U okviru stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar Sarajevo održano je predavanje na temu „Lokalna samouprava u kontekstu privlačenja sredstava iz Evropske unije i drugih fondova“.
Predavanje o pristupnim evropskim fondovima

 

Predavači Muamer Hodžić i Tarik Hadžiomerović, savjetnici općinskog načelnika, prisutnima su govorili o pristupnim fondovima koji postoje u okviru Evropske zajednice, načinima, metodama i uputstvima, te koji su institucionalni mehanizmi za apliciranje za sredstva iz ovih fondova. Ovom prilikom su prezentirali način na koji jedinice lokalne samouprave u Češkoj dobijaju sredstva iz evropskih fondova.

 

-Češka kao jedna od država koja je već deset godina članica EU ima najbolji model za apliciranje i korištenje sredstava iz pomenutih fondova koje možemo koristiti i u Bosni i Hercegovini. S obzirom da naša država tek treba da pređe taj put od potencijalnog do statusa kandidata za članstvo u EU, njihovo znanje i iskustvo nama može dobro doći prilikom procedure apliciranja za finansijska sredstva iz evropskih fondova. Također, ovo znanje će sutra dobro doći kada Općina Centar, kao jedna od jedinica lokalne samouprave u BiH, bude konkurisala za sredstva iz pomenutih fondova, kazali su Hodžić i Hadžiomerović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti