Uređenje arboretuma na Slatini Općina Centar finansira sa 10.000 KM

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević potpisao je protokol o donaciji finansijskih sredstava Šumarskom fakultetu u Sarajevu sa dekanom prof. dr. Mirzom Dautbašićem. Kako je definisano protokolom Općina Centar će iz svog budžeta izdvojiti iznos od 10.000 KM koje će Šumarski fakultet iskoristiti za nastavak uređenja arboretuma na Slatini. Dekan Dautbašić se ovom prilikom zahvalio načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Centar na dosadašnjoj višegodišnjoj podršci za očuvanje i uređenje „Arboretuma Slatina“.
Uređenje arboretuma na Slatini Općina Centar finansira sa 10.000 KM

–Ovim sredstvima planiramo obnoviti ogradu te nabaviti i postaviti ulaznu kapiju u arboretum. Također ćemo ova sredstva iskoristiti i za uređenje i čišćenje pomenutog prostora što planiramo uraditi u saradnji sa komunalnim preduzećem „Park“.  U dogledno vrijeme u arboretum ćemo postaviti odgovarajući objekat za skladištenje alata i materijala koji su nam potrebni tokom rada u arboretumu i tom prilikom planiramo zaposliti demobilisanog borca ili ratnog vojnog invalida da čuva ovaj prostor. Također planiramo da dio arboretuma iskoristimo kao rasadnik koji će koristiti studentima našeg fakulteta gdje će i građani moći kupovati sadnice. Naš krajnji cilj je da naredne godine dio praktične nastave našeg fakulteta obavljamo u arboretumu na Slatini čime želimo da ovom prostoru vratimo nekadašnji njegov sjaj i namjenu na ponos naše Općine i Kantona Sarajevo, naglasio je dekan Dautbašić.

 

 

Današnjem potpisivanju protokola su prisustvovali Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, savjetnik načelnika Mustafa Resić i Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti