Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

U prostorijama Općine Centar u četvrtak 24. decembra 2015. godine potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove "Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo" u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen toj zdravstvenoj ustanovi za ljekarske preglede sportista. Ova sredstva biće utrošena za troškove laboratorijskih ispitivanja, te za preventivne, kontrolne, sistematske i specijalističke ljekarske preglede sportista u amaterskim klubovima u Kantonu Sarajevo.
Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

Današnjem potpisivanju protokola, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, prisustvovali su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i savjetnik Mustafa Resić, koji su ovom prilikom izjavili da je načelnik Bećirević zajedno sa Općinskim Vijećem Centar prepoznao značaj ove medicinske institucije koja se brine za zdravlje naših sportista i stoga svake godine u općinskom budžetu izdvajamo  određena finansijska sredstva za potrebe Zavoda.

 

 

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, direktor Javne ustanove "Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo" doktor Amir Kreso je naglasio da je Općina Centar dugogodišnji donator ovoj zdravstvenoj ustanovi, te da će sredstva biti iskorištena za nabavku neophodnog materijala za laboratorijsko-biohemijske pretrage sportista, što najviše košta kod pregleda.

 

 

–Također u duhunaše dugogodišnje dobre saradnje Zavod za sportsku medicinu obavlja besplatne medicinske preglede sportista amaterskih klubova sa područja općine Centar poput FK „Jug“. Zahvaljujući ovakvim donacijama uspijevamo da unaprijedimo zdravstvenu zaštitu naših sportista. Naša ustanova godišnje pregleda oko 20.000 registrovanih  sportista na području Kantona Sarajevo, istakao je Kreso.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti