Tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca katoličke vjeroispovjesti

U Općini Centar 22. decembra 2015. godine, povodom katoličkog blagdana Božića, upriličen je tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.
Tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca katoličke vjeroispovjesti

Na ovom druženju članovima boračkih porodica uručene su simbolične novčane donacije Općine. Osim načelnika Dževada Bećirevića prijemu su prisustvovali prof. dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća, savjetnici Mustafa Resić, Haris Vlajčić i Nejra Čengić, te pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza, kao i Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar. Uz želje za dobro zdravlje i čestitke za predstojeći Božić, načelnik Bećirević je istakao da Općina Centar tradicionalno za sve vjerske praznike organizuje prijeme i druženja sa članovima porodica šehida i poginulih boraca pripadnika Armije RBiH.

–Danas smo ugostili članove porodica poginulih boraca katoličke vjeroispovjesti što pokazuje da su se u redovima naše Armije RBiH za slobodu i dobrobit ove države borili pripadnici svih naroda. Ovo je prilika da se sastanemo sa porodicama i pokažemo im da nakon toliko godina od završetka rata nisu zaboravljeni i činit ćemo to i ubuduće, kazao je Bećirević.

Ajnadžić je dodao da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

–Radujemo se praznicima koji dolaze. Čestitamo i želimo puno sreće i dobrog zdravlja, bolju i jaču BiH i bolju i sigurniju perspektivu svim građanima ove zemlje. Ova dobra praksa Općine nastavit će se i dalje i u skladu sa našim mogućnostima načelnik Bećirević će izdvajati određene finansijske iznose kako bi vama predstojeće praznike učinio ljepšim, istakao je Ajnadžić.

Na današnjem druženju bila je prisutna i Kornelija Pintarić.

–Uvijek se prijatno iznenadim kada dobijem poziv za ovakva druženja. Suprug Krešimir je poginuo na području Vogošće. Još jednom hvala što ste se sjetili da me pozovete, jer mi iz porodica poginulih boraca smo posebno osjetljivi tokom ovih dana porodičnih blagdana, kazala je Kornelija dok se Janja Kozina, majka poginulog borca Armije RBiH zahvalila Općini Centar što se za ove dane pred Božić sjetila i pomogla porodicama koji su izgubili najmilije za slobodu ove države.

Povodom katoličkog Božića, na prijedlog općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, donacije Općine u iznosu od po 100 KM dobili su: Nevenka Solar-Boras, Dragica Perak-Stanić, Ilija Vidačković, Kornelija Pintarić, Lidija Časar, Janja Kozina, Mila Tadić-Nišić, Anđa Bekonja, Mirsada Ljubas-Beganović i Olga Dobrina.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti