Besplatna edukacija stranih jezika

S obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“ organizira besplatne kurseve stranih jezika za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
Besplatna edukacija stranih jezika

Namjera projekta je podstaknuti mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine.

Iako je prvobitno planirano 80 polaznika, zbog velikog broja prijavljenih na javni poziv za ovu godinu, Općina Centar uspjela je obezbijediti dodatna sredstva te na taj način omogućiti da 140 mladih građana pohađa po 36 besplatnih časova iz njemačkog i engleskog jezika.

Prema rezultatima koje su postigli nakon uspješno okončanog testiranja održanog u velikoj sali Općine Centar 3. i 4. decembra, polaznici su raspoređeni u grupe.

Edukacija polaznika održava se u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar te u Centru za mlade na Gorici, dva puta sedmično. Polaznicima će po završetku modula, odnosno 36 časova, biti uručeni odgovarajući certifikati.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti