Općina Centar pomaže aktivnosti Udruženja „Ringeraja“

Udruženje, kao i porodični web portal „Ringeraja“ postoji već dugi niz godina i okuplja majke i one koje to žele postati, sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire.
Općina Centar pomaže aktivnosti Udruženja „Ringeraja“

Misija udruženja je, da pored pružanja informacija o kvalitetnom roditeljstvu i odgoju djece, pomaže majkama da u ovim teškim vremenima međusobno budu od pomoći jedna drugoj.

Jedan od oblika pomoći koje realizuje navedeno udruženje je i „Baby bazar“ na kojem se članice udruženja, ali i sve zainteresovane majke okupljaju, izlažu dječiju garderobu i razmjenjuju odjevne predmete. Bazar se održava već sedmu godinu zaredom, a često je bio i povod organiziranja humanitarnih akcija za one kojima je pomoć potrebna.

Direktorica portala i udruženja Višnja Tomić istakla je da sve navedeno ne bi bilo moguće organizovati bez adekvatnog prostora.

-Želim da se zahvalim u svoje i u ime udruženja, Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću, koji su nam besplatno ustupili na korištenje prostor u mjesnoj zajednici „Marijin Dvor-Crni Vrh“, gdje se mi okupljamo svake prve subote u mjesecu. Na ovaj način Općina Centar podržava mlade majke da svojoj djeci obezbijede opremu potrebnu za njihov rast i razvoj, ali i da se majke i one koje to žele biti, sretnu i u toplom ambijentu o svemu porazgovaraju i razmijene iskustva, naglasila je Tomić.

  

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti