Završena sanacija pješačkih staza i stepeništa u Ulici Zaima Šarca

Sanacija stepeništa i staza u Ulici Zaima Šarca kod brojeva 114-116, koju je finansirala Općina Centar Sarajevo sa 6.460 KM, završena je.
Završena sanacija pješačkih staza i stepeništa u Ulici Zaima Šarca

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar na inicijativu lokalnog stanovništva uvrstila je ovaj projekt u plan za realizaciju tokom 2015. godine, jer je stepenište na tom lokalitetu bilo staro i dotrajalo.

 

Sanaciju je izvodila građevinska firma ''Sela'' sa kojom Općina Centar ima potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji i investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2015. godini.

-Na početku radova uklonjeni su oštećeni dijelovi stepeništa i pješačke staze. Potom smo izbetonirali stepenište nakon čega su postavljene nove kulir ploče. Po završetku sanacije, radnici su postavili rukohvatnu ogradu koja će pješacima olakšati kretanje stepeništem, posebno u zimskim mjesecima, kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta firme ''Sela''.

 

Po okončanju radova stanovnici su bili zadovoljni urađenim poslom. Jedna od njih je i Muniba Čeligija koja živi na adresi Zaima Šarca 116.

–Prezadovoljna sam urađenim poslom. Sada imamo lijep pristup našim domovima zahvaljujući načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar, naglasila je Čeligija.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti