Bećirević uručio KJKP „Rad“ vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama

Ispred zgrade Općine Centar Sarajevo u utorak 15. decembra 2015. godine upriličena je primopredaja specijalnog vozila za održavanje čistoće na javnim površinama Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad".
Bećirević uručio KJKP „Rad“ vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama

Načelnik Dževad Bećirević uručio je električni usisivač direktoru preduzeća „Rad“ Selimu Babiću, koji se zahvalio za dosadašnji doprinos ove lokalne zajednice koja godinama finansira kupovinu neophodne opreme pomenutom preduzeću. Za nabavku ovog vozila Općina Centar Sarajevo je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 30.000 KM.

 

-Ovo je jedna kontinuirana saradnja Općine Centar i KJKP „Rad“. Današnja donacija električnog usisivača, koji je vrlo kvalitetan, u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu, kazao je Babić.

 

Također, i u septembru prošle godine središnja sarajevska Općina finansirala je nabavku ovakvog električnog uređaja za potrebe komunalnog preduzeća „Rad“, koje se koristi za održavanje čistoće na pješačkim stazama i drugim javnim površinama u centralnom dijelu općine i grada Sarajeva.

 

Električni usisivač za čišćenje javnih površina koristi se za uklanjanje raznih vrsta otpada poput kesa, flaša, opušaka cigareta, papira, limenki, te lišća sa ulica, parkova, parking prostora... Jednostavan je za upotrebu, ekonomičan i ekološki prihvatljiv, jer ne pravi buku niti zagađuje okolinu. Zapremina posude za smeće iznosi 240 litara. Sa jednim punjenjem baterije može raditi 16 sati.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti