Načelnik Bećirević otvorio izložbu sitnih životinja u Skenderiji

U dvorani Mirza Delibašić Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ u petak 11. decembra 2015. godine načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević otvorio je izložbu sitnih životinja koju je organizovalo Ekološko društvo za zaštitu i uzgoj ptica Sarajevo (EDZUP) u saradnji sa Savezom za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH i Ornitološkim Savezom BiH.
Načelnik Bećirević otvorio izložbu sitnih životinja u Skenderiji

 Izložba se po prvi put organizuje u glavnom gradu naše države i okupila je 171 učesnika iz cijele BiH koji su izložili preko 2.000 životinja, od čega sedam autohtonih vrsta golubova.

 

Izložbu su finansijski podržali Općina Centar, Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo, te privredni subjekti. Načelnik Bećirević je kazao da mu je ukazana čast da u prisustvu velikog broja posjetilaca otvori ovu manifestaciju.

-Kao ljubitelj prirode i životinja znam da svi koji vole životinje tu svoju ljubav prenose i na ljude. Stoga je ova izložba jako važna zbog najmlađih, koje danas vidim u velikom broju i na koje trebamo prenijeti ljubav prema životinjama. Čestitam organizatoru na dobro organizovanoj izložbi koja je sigurno u rangu evropskih izložbi ovog tipa i želim im puno uspjeha u budućem radu, istakao je Bećirević.

 

U ime Općine Centar izložbi su također prisustvovali i Mustafa Resić, savjetnik načelnika Bećirevića, te vijećnici Amer Kapo, Senad Alić, Ahmed Gerin i Velija Katica koji je također i član organizacionog odbora izložbe.

 

Ova 13. državna ornitološka, te 7. državna izložba sitnih životinja je bila otvorena do nedjelje 13. decembra kada su učenicima iz deset škola iz Bosne i Hercegovine, autorima najboljih likovnih radova na ovu temu, uručene ptice i ribice kao poklon organizatora.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti