Podrška uspješnim inovatorima iz Elektrotehničke škole

Kontinuirano pružajući podršku mladim perspektivnim kadrovima, Općina Centar Sarajevo je finansijski pomogla odlazak i učešće učenika Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva na međunarodnom sajmu inovacija INOVA 2015. u Karlovcu.
Podrška uspješnim inovatorima iz Elektrotehničke škole

Na ovom tradicionalnom 11. po redu sajmu inovacija, prototipova i poslovnih planova „Budi uzor“, koji je održan od 5. do 7. novembra 2015. godine, mladi inovatori – učenici sarajevske Srednje elektrotehničke škole osvojili su tri zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, kao i posebnu nagradu „Najbolja evropska inovacija“ za rad košarkaškog semafora.

 

Prema riječima Faruka Kurtovića, zamjenika direktora Srednje elektrotehničke škole, finansijska pomoć Općine Centar olakšala je odlazak mladih inovatora i njihovih mentora na ovakvu prestižnu manifestaciju. –Zahvaljujemo se Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću na finasijskoj podršci za odlazak naših mladih inovatora u Karlovac na INOVA 2015. gdje smo ostvarili do sada najbolje rezultate i tako u najboljem mogućem svjetlu predstavili našu državu, kazao je Kurtović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti