Općina Centar podržala projekt „Nijedno dijete bez paketića“

Obilježavajući Dan Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu 3. decembra 2015. godine je u prostorijama ove škole (Zmaja od Bosne 8) organizovana zabava na kojoj se ulaz ''plaćao'' slatkišem ili nekom igračkom, koji će biti uručeni djeci iz siromašnih porodica.
Općina Centar podržala projekt „Nijedno dijete bez paketića“

 

Direktor škole Elmedin Lukač je kazao da je u dogovoru Uprave škole i Vijeća učenika odlučeno da ove godine Dan škole bude organizovan na malo drugačiji način.

–U ponedjeljak je otvorena izložba u prostorijama škole pod nazivom „Pjesnici i pisci Bosne i Hercegovine“ koja će trajati cijelu sedmicu, u utorak je održan turnir u stonom tenisu uz učešće velikog broja učenika, a sljedećeg dana smo organizovali kviz iz poznavanja historije naše domovine. Danas, u okviru centralne svečanosti, organizujemo humanitarni party u saradnji sa Studentskom humanitarnom organizacijom „Ruku na srce“ koji će preuzeti sve prikupljene slatkiše i od njih napraviti paketiće za najmlađe naše sugrađane slabijeg imovnog stanja na području našeg kantona, kazao je Lukač.

 

Današnjoj humanitarnoj akciji se priključila i Općina Centar, tako da je u ime načelnika Dževada Bećirevića prisustvovala njegova pomoćnica za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero koja je predala slatke pakete za mališane. –Odlučili smo se odazvati na ovu humanitarnu akciju kako bismo mališanima uljepšali pretpraznične dane. Pomenuto udruženje će putem općinskih ispostava Centra za socijalni rad KS dobiti podatke o socijalno ugroženim porodicama na području našeg kantona. Danas smo imali priliku vidjeti da se veliki broj učenika odazvao ovoj lijepoj akciji, navela je Šero tokom današnje posjete Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti