Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali radove na nekoliko lokacija u središnjoj sarajevskoj općini koje su izvodili na osnovu ugovora sa Općinom Centar o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra u 2015. godini.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Tako su izvršili sanaciju oštećene kolovozna konstrukcije i asfalta u ulicama Mjedenica, Koševska, Esada Karađozovića i Panjina kula kod broja 142. Novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju su postavili u ulicama Himze Polovine, Sarač-Ismailova, Abdića, Šekerova, Šejh-Mehmedova, Zaima Šarca, Višnjik i Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka. Osim toga, radnici pomenute firme su ugradili ivičnjake u ulicama Džidžikovac i Josipa Vancaša i postavili nove rešetke i poklopce za šahtove za odvod površinskih voda u ulicama Armaganuša, Tina Ujevića kod broja 13, Ejuba Ademovića kod broja 10 i na raskrsnici ulica Mejtaš i Tina Ujevića. Također su uredili niše za postavljanje kontejnera na sljedećim lokacijama: Sarač-Ismailova, Zaima Šarca, Ismeta Mujezinovića i Marcela Šnajdera. Za realizaciju ovih projekata Općina Centar je izdvojila gotovo 12.000 KM.

 

Inače, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.730.000 KM, a za nekategorisane ceste 1.050.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti