Sanacija spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme BOOC d.o.o. Sarajevo Zijadom Škamom, počeli su radovi na sanaciji spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.
Sanacija spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Iz budžeta središnje sarajevske općine za ovu namjenu izdvojeno je 4.300 KM. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

Radove na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina izvodi građevinska firma BOOC koju su osnovala boračka udruženja općine Centar.

 

-Naši radnici će zamijeniti oštećene i polomljene kamene ploče na spomeniku i na platou. Također će zamijeniti oštećene stubove na ulazu u spomen obilježje kao i polomljenu klupu i gazišta na stepeništu. Planirana je i popravka natpisa sa imenima šehida i poginulih boraca, te zamjena polomljenih česmi, kazala je Fatima Muzur, šef gradilišta firme BOOC.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti