Za opremanje biblioteke u školi ''Hasan Kikić'' 2.000 KM

Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja podrške obrazovanju Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, izdvaja značajna sredstva za unapređenje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.
Za opremanje biblioteke u školi ''Hasan Kikić'' 2.000 KM

Tako je iz budžeta ove lokalne zajednice u 2015. godini izdvojeno 10.000 KM za opremanje biblioteka u osnovnim školama na području općine Centar. Prilikom raspoređivanja tih sredstava imalo se u vidu stanje knjižnog fonda u školama, tako da je ove godine finansijsku potporu za opremanje biblioteka dobilo sedam osnovnih škola.

 

Jedna od njih je i Osnovna škola ''Hasan Kikić'', kojoj je iz budžeta Općine Centar dodijeljeno 2.000 KM za opremanje biblioteke.

-Dobili smo sredstva od Općine Centar isključivo za opremanje školske biblioteke, što smo i učinili. Nabavili smo računar za biblioteku, kao i stručnu literaturu i knjige obavezne lektire za naše učenike koje su nedostajale. Opremanje školske biblioteke je od velikog značaja učenicima a ujedno olakšava rad i nastavnicima. Donacijama Općine Centar koja nas zajedno sa načelnikom Bećirevićem podržava već dugi niz godina, na čemu smo veoma zahvalni, uspjevamo obezbijediti sve ono što nedostaje u našoj školi, kazao je Adis Bojičić, sekretar osnovne škole ''Hasan Kikić''.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti