Seminar o pokretanju vlastitog biznisa

Svjesni činjenice da je broj nezaposlenih osoba kojima je potrebna savjetnička podrška u pokretanju vlastitog biznisa sve veći, Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2015. godinu, u okviru granta nevladinim organizacijama, izdvojila 3.000 maraka Udruženju „Svitanje“ za sufinansiranje projekta „Edukuj se i pokreni biznis“.
Seminar o pokretanju vlastitog biznisa

Krajnji cilj projekta je zapošljavanje i samozapošljavanje građana općine Centar te promocija važnosti mikro biznisa. Ovaj edukativni projekt će biti realiziran kroz seminar sa radionicama koji će se održavati 12, 13. i 27. decembra 2015. godine. Polaznici seminara će imati priliku naučiti osnovne stvari o poduzetništvu i pokretanju vlastitog biznisa.

 

Ukoliko građani sa područja općine Centar imaju ideju za biznis i žele pokrenuti vlastitu firmu ovo je odlična prilika da nauče kako da svoje ideje realiziraju u praksi.

 

Rok za prijave je 9. decembar 2015. godine, a dodatne informacije mogu se pronaći na facebook stranici Udruženja „Svitanje“. Online prijava se može popuniti na navedenom linku: http://goo.gl/forms/atOb4ga6Tg

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti