Pomoć u nabavci lijekova za penzionere

U okviru kontinuirane brige o osobama treće životne dobi Općina Centar Sarajevo je i u ovogodišnjem budžetu obezbijedila 35.000 maraka Udruženju penzionera ''Centar'' za pomoć pri kupovini lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi.
Pomoć u nabavci lijekova za penzionere

Putem povjerenika Udruženja iz svih 15 mjesnih zajednica općine Centar, u junu, septembru i novembru 2015. godine novčanu pomoć u iznosu od po 40 maraka za subvencioniranje nabavke lijekova dobilo je ukupno 875 penzionera. Prilikom preuzimanja novčanih sredstava penzioneri su bili dužni predočiti račune za lijekove, ček od penzije i ličnu kartu. Povjerenici Udruženja penzionera ''Centar'' su obilazili bolesne i iznemogle penzionere te su im na kućnim adresama uručivali novčanu pomoć za nabavku lijekova.

 

Osim ove vrste pomoći, Općina Centar je putem Javnog poziva za projekt ''Socijalna pitanja i zdravstvena zaštita'' pomenutom udruženju dodijelila 5.000 maraka za desetodnevno liječenje i medicinsku rehabilitaciju 11 bolesnih penzionera u banji Reumal u Fojnici. Uz to, Općina je izdvojila 1.000 KM za troškove rada aktivista Udruženja penzionera ''Centar'' čiji je primarni zadatak bio obilazak bolesnih članova i pružanje svih vidova neophodne pomoći.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti