Prva izložba polaznica kreativne radionice „Decoupage“

U Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo“ tokom oktobra i novembra ove godine organizovana je kreativna radionica „Decoupage“ za sve nezaposlene žene sa ovog mjesnog područja.
Prva izložba polaznica kreativne radionice „Decoupage“

Cilj radionice bila je edukacija i poticanje učesnika na kreativno stvaralaštvo, kao i uključivanje u kulturno-umjetnički život zajednice, davanje prostora i prilike građanima da se upoznaju sa pristupačnim i jednostavnim tehnikama umjetničkog stvaralaštva. Polaznice su za vrijeme trajanja ove radionice napravile veliki broj zanimljivih predmeta koje su zainteresirani mogli vidjeti na prvoj izložbi upriličenoj u ovoj mjesnoj zajednici 27. novembra.

Prema riječima Ismete Mameledžije, sekretara MZ „Džidžikovac-Koševo“ izložba je privukla veliki broj posjetitelja.

-Zadovoljni smo realizacijom ovog projekta jer su polaznice radionice naučile nove vještine, naglasila je Mameledžija.

Pored zainteresiranih građana izložbi su prisustvovali i članovi savjeta zajedno sa predsjednicom Nevenkom Škavo, kao i predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić. Predmete koje su izradile polaznice svi zainteresovani će moći vidjeti i u narednom periodu i to 3. decembra u MZ “Mejtaš-Bjelave“, 7. decembra u MZ “Bardakčije“ i 10. decembra u MZ “Koševsko Brdo“. Sve planirane izložbe bit će otvorene od 17 sati.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti