Asfaltirana Tešanjska ulica

Prije snježnih padavina radnici građevinske firme „Grakop“ uspjeli su završiti asfaltiranje Tešanjske ulice između Kalemove i Halida Kajtaza. Projekat je finansirala Općina Centar Sarajevo u iznosu od 93.600 KM, a za nadzor je bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Asfaltirana Tešanjska ulica

Prema glavnom projektu, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, prvo su uklonjeni stari oštećeni asfalt i ivičnjaci umjesto kojih su postavljeni novi. Također, ovom prilikom postavljena je nova kolovozna konstrukcija i tampon. Nivelisani su šiberi za vodu i šahtovi, te je za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugrađena nova slivna rešetka.

 

Radovi u Tešanjskoj ulici su okončani na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i   izgradnji ulica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, kao finansijer, i direktor firme „Grakop“ iz Kiseljaka Šukrija Melezović, kao izvođač radova. Ovim ugovorom je također obuhvaćen projekat asfaltiranja Ulice Debelo Brdo na Soukbunaru, koji je okončan tokom proteklog perioda, te je planirana sanacija trotoara u Ulici Franca Lehara na Marijin Dvoru koja bi trebala početi na proljeće naredne godine. Općina Centar je za sve navedene projekte iz svog budžeta izdvojila265.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti