U OŠ „Hasan Kikić“ obilježen Dan državnosti BiH

Savjet Mjesne zajednice "Ciglane-Gorica" tradicionalno svake godine obilježava 25. novembar, Dan državnosti BiH. Tim povodom su i ove godine u saradnji sa Osnovnom školom "Hasan Kikić" organizirali svečanost koja je održana 24. novembra u prostorijama ove škole, gdje su posjetitelji imali priliku uživati u šahovskom turniru između aktivista MZ i učenika OŠ "Hasan Kikić".
U OŠ „Hasan Kikić“ obilježen Dan državnosti BiH

 

Nakon toga održana je Svečana akademija obogaćena kulturno-zabavnim programom, na kojoj su učenici prisutne goste podsjetili na historiju naše države.

 

 

Prema riječima Adisa Bojičića, sekretara ove osnovne škole, na današnjoj predstavi učestvovali su učenici OŠ "Hasan Kikić", koji su nakon odslušane himne, pjevali, recitovali poeziju...

 

-Obilježili smo ovaj najznačajniji datum iz naše historije tako što smo organizovali takmičenje u šahu i stonom tenisu. Nakon predstave smo dodijelili nagrade za najuspješnije. U holu naše škole su izloženi i likovni radovi na temu Dana državnosti čiji su autori učenici škole, kazao je Bojičić.

Zlatan Jakić, učenik devetog razreda OŠ „Hasan Kikić“ i član dramsko-recitatorske sekcije nastupao je na priredbi i istakao kako je 25. novembar jako bitan dan jer su tada postavljeni temelji bosanskohercegovačke državnosti.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti