Odigrana predstava „Titiz i Džomet“ za učenike iz škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“

Na sceni Centra za kulturu Sarajevo, članovi umjetniče grupe „Sayta“, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, 23. novembra 2015. godine, odigrali su za učenike osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ lutkarsku predstavu „Titiz i Džomet“.
Odigrana predstava „Titiz i Džomet“ za učenike iz škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“

„Titiz i Džomet“ je predstava u trajanju od 45 minuta, nastala prema narodnoj priči s prostora Bosne i Hercegovine, u dramaturškoj obradi poznatog pisca za djecu Mirsada Bećirbašića.

 

Predstava govori o putovanju dva najbolja prijatelja, jednom škrtici Titizu i drugom darežljivom Džometu. Na tom putovanju škrtarenje Titiza dolazi do izražaja i on ostavlja Džometa bez ičega. Džomet ima sreće i zahvaljujući priči koju čuje od  đavola postaje bogat i ženi princezu. Predstava obiluje muzičkim akcentima, koreografijama, komičnim momentima, te nosi poruku da ne treba biti škrt, već dijeliti sa drugima, pa će i drugi dijeliti sa vama.

 

U glavnim ulogama ove lutkarske predstave pojavljuju se iskusni glumci kao što je Ivana Vojinović u ulozi Titiza i pricenze, te Adis Omerović kao Džomet i đavo. Dizajn i izradu originalnih lutki uradili su Alisa Čajić i Mario Drmać. Tehničku podršku projektu pružio je Rešad Hadžibajrić.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti