Predsjedavajući Ajnadžić obišao na Šipu borca Armije RBiH

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo prof. dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa općinskim vijećnikom i predsjednikom Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževadom Topićem obišao 20. novembra 2015. godine nekadašnjeg pripadnika Armije RBiH Milorada Jakšića Mišu koji živi sam u veoma teškim uvjetima na adresi Zije Dizdarevića 29 na Šipu.
Predsjedavajući Ajnadžić obišao na Šipu borca Armije RBiH

Predsjedavajući Ajnadžić je želio vidjeti u kakvim uslovima živi Mišo koji je, kao pripadnik Odreda Koševsko brdo a zatim 102. motorizovane brigade, zajedno sa njegovim komšijama saborcima prošao mnoga ratišta u odbrani Bosne i Hercegovine i grada Sarajeva. –Mi u Općini Centar veoma cijenimo to što je Mišo bio pripadnik Armije RBiH i branio našu državu, a žalimo što sada živi u veoma teškim uvjetima, kazao je Ajnadžić.

 

Jedan od Mišinih komšija i saboraca je i ratni vojni invalid Ismet Selimović koji je pokrenuo inicijativu da se pomogne Miloradu Jakšiću. –Mogu reći da Milorad dolazi iz časne pravoslavne porodice koja je branila BiH od prvog dana agresije na našu državu. On zaslužuje da bolje živi kako dolikuje bivšem pripadniku naše armije i dobrom čovjeku, naveo je Selimović.

 

Kako je dogovoreno, bit će upućena inicijativa prema Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Komisiji za boračka pitanja Općine Centar i Službi za rad, zdravstvo i socijalna pitanja kako bi se pomoglo Miloradu Jakšiću, koji preživljava od uzgajanja koza i od pomoći dobrih komšija.

 

Tokom ove posjete Miloradu je uručen paket sa prehrambenim namirnicama koji mu je obezbijedila Narodna kuhinja Stari Grad. Mersida Veiz, stručni saradnik iz Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja uputila je Milorada u proceduru na koji način može ostvariti prava u oblasti socijalne zaštite. U općinskoj delegaciji bio je i Haris Vlajčić, savjetnik predsjedavajućeg Ajnadžića.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti