Predstavnici Općine Centar obišli područje MZ ''Skenderija-Podtekija''

Predstavnici Općine Centar koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić posjetili su 17. novembra 2015. godine područje Mjesne zajednice ''Skenderija-Podtekija'' gdje su zajedno sa predsjednikom savjeta ove mjesne zajednice Himzom Oručem razgovarali sa lokalnim stanovnicima o aktuelnim problemima sa kojima se susreću.
Predstavnici Općine Centar obišli područje MZ ''Skenderija-Podtekija''

Mještani Ulice Gabriele Moreno Locatelli istakli su problem zapuštenih javnih površina koje, kao i napuštene privatne kuće, predstavljaju ruglo i opasnost za stanare, pješake i vozače. -Tokom vremena je javna zelena površina pretvorena u nelegalno smetljište obraslo divljim rastinjem u kojem se u zadnje vijeme pojavio veliki broj štakora, a prijetnju predstavljaju i čopori pasa lutalica. Osim toga, potporni kameni zidovi duž ulice počeli su se na pojedinim mjestima obrušavati, objasnili su stanovnici Ulice Gabriele Moreno Locatelli i dodali da ove probleme treba riješiti i zbog činjenice da tom ulicom prolazi veliki broj turista do Jevrejskog groblja.

 

Prilikom obilaska Ulice Borak predstavnici Općine Centar su informisani o aktuelnim problemima na tom području.

 

-Zbog neposredne blizine tranzita kojim svakodnevno od ranih jutarnjih sati do kasno uvečer prolaze teški kamioni, zidovi i temelji kuća su počeli pucati i vidljiva su oštećenja oko objekata. Betonski zid sa ogradom na broju 27 je veoma oštećen i nagnut zbog čega više nema funkciju da sprečava klizanje tla. Osim toga, niz stepenište kod broja 7 svakodnevno curi voda, a zimi je otežano i skoro nemoguće silaziti zbog poledice, a veliki problem predstavlja i izlijevanje kanalizacije na broju 15 što treba hitno sanirati, kazao je Oruč.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom istakao da je Općina Centar sa načelnikom Dževadom Bećirevićem i Općinskim vijećem uvijek imala razumijevanja kada je u pitanju pomoć sugrađanima u rješavanju problema na njihovim područjima, te naveo da je ova lokalna zajednica već izdvojila sredstva za sanaciju potpornog zida na broju 27 i da će se svakako angažovati i učiniti sve što je u njenoj moći da se riješe i drugi aktuelni problemi koje su mještani iznijeli tokom ove posjete.

 

U općinskoj delegaciji su također bili Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika, Slaven Kovačević, dopredsjedavajući Vijeća, Đenita Bogunić-Kešelj iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, Sendin Muharemović, sekretar MZ ''Skenderija-Podtekija“ i Haris Vlajčić, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti