Uskoro rješavanje statusa devastiranog obdaništa Razigrani dani

Kako bi se riješio pravni status devastiranog objekta nekadašnjeg obdaništa Razigrani dani u Ulici Patriotske lige kod broja 46, kojeg Općina Centar želi obnoviti i vratiti u funkciju, na sastanku u Općini Centar sa pravobraniocem Kantona Sarajevo Kemalom Karićem utvrđeni su koraci daljnje procedure oko rješavanja tog pitanja.
Uskoro rješavanje statusa devastiranog obdaništa Razigrani dani

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajandžić je ovom prilikom kazao da postoji načelna saglasnost kantonalnog ministra obrazovanja Elvira Kazazovića da Općina Centar, kao vlasnik zemljišta na kojem se nalazi obdanište, okonča započetu proceduru oko rekonstrukcije tog objekta kako bi u konačnici mogao služiti svojoj svrsi.

 

–Općina Centar je spremna investirati u obnovu obdaništa Razigrani dani kojeg ćemo ustupiti na korištenje Javnoj ustanovi ''Djeca Sarajeva'' kako bi djeca sa tog područja imala vrtić, što je nama krajnji cilj, naglasio je Ajnadžić.

 

-Da bismo riješili ovo pitanje i projekt priveli do kraja potrebno je da kantonalno pravobranilaštvo pripremi odluku koju će uputiti prema Vladi odnosno Skupštini Kantona Sarajevo, koji raspolažu i upravljaju kantonalnom imovinom, kako bi prenijeli pravo vlasništva nad devastiranim objektom obdaništa Razigrani dani na Općinu Centar uz uslov da Općina, nakon obnove objekta, ustupi te prostorije na korištenje bez naknade ustanovi ''Djeca Sarajeva''. Naredne sedmice ćemo početi pripremati ovu odluku kako bi je poslanici Skupštine Kantona Sarajevo mogli razmatrati na sljedećoj sjednici, objasnio je Karić.

 

Sastanku održanom u Općini Centar 13. novembra 2015. godine, gdje se razgovaralo o ovoj temi, također su prisustvovali Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževad Bećirevića, Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove, Suanita Melunović, pravobranilac Općine Centar i Haris Vlajčić, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća.

  

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti