U MZ ''Betanija-Šip'' građani raspravljali o budžetu Općine Centar

U prostorijama Mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' (Dejzina Bikića 6) 16. novembra 2015. godine održana je javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2016. godinu.
U MZ ''Betanija-Šip'' građani raspravljali o budžetu Općine Centar

Rasprava, koju je vodio predsjednik savjeta ove mjesne zajednice Irhad Čovrk, održana je za stanovnike mjesnih zajednica ''Betanija-Šip'' i ''Donji Velešići''. Osim zainteresiranih građana i predstavnika savjeta MZ, javnoj raspravi su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić, vijećnici Suvad Kerla, Senad Alić, Eso Tucaković, Mirza Zeković, Amer Kapo i Amer Herenda, kao i predstavnici Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić i Una Krajnović te savjetnik predsjedavajućeg Vijeća Haris Vlajčić.

 

Iz stručnih službi Općine Centar prisustvovali su: Gordana Trto (Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove), Mirsada Lingo i Ibrahim Burazerović (Služba za lokalnu samoupravu), Elma Sultanić (Služba za obrazovanje), Meho Čalija (Služba za civilnu zaštitu), Safet Huremović (Kabinet načelnika), Elvis Šatrović (sekretar MZ ''Betanija-Šip“) i Tenza Hasanbegović (sekretar MZ ''Donji Velešići'').

 

Predsjedavajući Vijeća prof. dr. Ajnadžić  upoznao je građane o planiranim projektima za ova područja i dodao da će naredne godine u aprilu biti rebalans općinskog budžeta, kada će građani također imati priliku predlagati za realizaciju projekte koji su im značajni.

 

-Zajedničkim snagama zakonodavne i izvršne vlasti Općine Centar pokušat ćemo riješiti što više životno bitnih problema građana, dodao je Ajnadžić.

 

O strukturi nacrta Budžeta Općine Centar za 2016. govorila je Selma Smajkić iz općinske Službe za finansije. Tokom ove rasprave građani su uputili sljedeće prijedloge projekata za finansiranje sredstvima općinskog budžeta:

 

Mjesna zajednica ''Betanija-Šip''

Rekonstrukcija i održavanje ulica: izgraditi kružni tok na raskrsnici Alipašine ulice i ulaza u naselje Šip; postaviti ležeće policajce u ulicama Dejzina Bikića i Branilaca Šipa; proširiti ulaz u Ulicu Abdurahmana Muharemije. Vodovod i kanalizacija: izvršiti rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Betanija i Dejzina Bikića 95-138, 169-197 i 211-225. Sanacija klizišta: sanirati klizište i izgraditi potporni zid u Ulici Zije Dizdarevića 5.

Mjesna zajednica ''Donji Velešići'' 

Rekonstrukcija i održavanje ulica: proširiti i asfaltirati Ulicu Hasana Bibera; proširiti saobraćajnice ispod groblja Bare i iza ''Bosnalijeka'' prema Jukićevoj ulici. Odlaganje otpada: izmjestiti kontejnere u Ulici Hasana Bibera preko puta broja 5 do ograde ''Bosnalijeka''.

 

 

 


03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti