Općina Centar pomaže adaptaciju prostorija Muftijstva sarajevskog

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević zajedno sa predsjedavajućim Vijeća Nedžadom Ajnadžićem i svojim savjetnikom Mustafom Resićem posjetio je u utorak Muftijstvo sarajevsko gdje ih je ugostio muftija sarajevski Enes Ljevaković.
Općina Centar pomaže adaptaciju prostorija Muftijstva sarajevskog

 Delegacija Općine Centar ovom prilikom obišla je prostorije Muftijstva koje su bile devastirane, te je tom prilikom Ljevakoviću uručen protokol kojim Općina Centar iz budžeta za 2015. godinu izdvaja deset hiljada maraka za nabavku neophodne opreme.

Načelnik Bećirević je naglasio da Općina Centar godinama ostvaruje dobru saradnju sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.

-U svakoj prilici pomažemo aktivnosti Islamske zajednice, ali i izgradnju novih vjerskih objekata. Prostor u kojem je sada smješten muftija i Muftijstvo sarajevsko bio je devastiran. Općina Centar je odlučila da pomogne adaptaciju prostora kako bi on dolikovao sjedištu Muftijstva sarajevskog, istakao je Bećirević.

Prema riječima muftije Ljevakovića, Općina Centar je bila jedan od prvih donatora u projektu sanacije i renoviranju ureda muftije sarajevskog.

-Veoma smo zahvalni za pomoć u realizaciji projekata Islamske zajednice. Nadam se da će i budućnosti saradnja sa Općinom Centar biti nastavljena, kazao je muftija Ljevaković.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti