Počela škola poduzetništva u Općini Centar

Općina Centar Sarajevo već šestu godinu zaredom, u saradnji sa Udruženjem Idea, organizuje Školu poduzetništva.
Počela škola poduzetništva u Općini Centar

Projekt ima za cilj edukaciju mladih osoba sa područja općine Centar koje žele započeti vlastiti biznis. Predavanja i radionice se održavanju u prostorijama Centra za podršku biznisu općine Centar (Muhameda Kantardžića 3) u dva ciklusa i to od 16. do 18. novembra te od 23. do 26. novembra 2015. godine.

 

Prema riječima Predraga Slomovića iz Centra za podršku biznisu Općine Centar, svake godine oko 70 polaznika završi ovaj edukativni kurs.

 

-Kroz predavanja i radionice naši polaznici dobivaju osnovna znanja iz poduzetništva što je vrlo značajno osobama koje planiraju pokrenuti samostalni biznis i da mogu na kvalitetan način krenuti u razradu i realizaciju svojih biznis ideja, kazao je Slomović.

 

Predstavnik Udruženja Idea Almir Peštek zahvalio se Općini Centar koja je u navedenom udruženju pronašla partnera i što podržava projekte ovog tipa namijenjene školovanim mladim nezaposlenim ljudima.

 

-Pošto u našoj grupi imamo nezaposlene, studente, imamo one koji namjeravaju u budućnosti pokrenuti vlastiti biznis, za nas kao predavače je jako bitno da kroz predavanja unaprijedimo njihova znanja o poduzetništvu. Rezultat ovog projekta su poslovni planovi svih naših polaznika kursa, gdje razrađuju poslovnu ideju sa kojom kasnije mogu aplicirati za grantove u cilju samozapošljavanja ili pokretanja vlastitog biznisa, istakao je Peštek.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti