Predstavnici Općine Centar odali počast žrtvama stradalim u Parizu

Povodom velikih terorističkih napada koji su se desili u petak, 13. novembra ove godine u Parizu kada je, prema dosadašnjim informacijama, smrtno stradalo 129 osoba, upriličeno je 16. novembra 2015. godine na Džidžikovcu kod spomen-obilježja poginulim francuskim vojnicima polaganje cvijeća i odavanje dužne počasti nevinim žrtvama.
Predstavnici Općine Centar odali počast žrtvama stradalim u Parizu

U delegaciji Općine Centar, koju su predvodili načelnik Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća prof. dr. Nedžad Ajandžić, bili su dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević i vijećnici Zora Ostojić, Senad Alić, Amer Kapo, Suvad Kerla, Haris Fazlagić i Jasmin Gazija. Pored naših sugrađana i javnih ličnosti odavanju počasti stradalima prisustvovali su francuska ambasadorica u BiH Claire Bodonyi te predstavnici diplomatskih misija u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom dana su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajući Vijeća prof. dr. Nedžad Ajandžić uputili telegram saučešća ambasadorici Francuske u BiH Claire Bodonyi u kojem stoji: Duboko nas je potresla vijest o užasnim terorističkim napadima u Parizu. U ime Općine i Općinskog vijeća Centar Sarajevo upućujemo najdublje saučešće porodicama poginulih i ranjenih, Vladi Republike Francuske i cijelom francuskom narodu. Zločinački napadi i ubijanje nevinih ljudi nisu udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokratiju. Vjerujemo da će i sve institucije bezbjednosti naše zemlje na svim nivoima državne organizacije BiH izgraditi efikasan sistem zaštite građana od svih oblika terorizma i dati svoj puni doprinos zajedničkoj borbi demokratskog svijeta protiv terorizma na svim kontinentima, naveli su Bećirević i Ajnadžić u svom pismu.

 

Povodom terorističkih napada u Parizu Vijeće ministara BiH je donijelo odluku da ponedjeljak, 16. novembra 2015. godine proglasi Danom žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti