Općina Centar nagrađuje osnovne škole

Općina Centar Sarajevo već petnaestu godinu zaredom izdvaja iz budžeta sredstva za nagrađivanja 11 osnovnih škola sa njenog područja za rezultate koje postižu u toku školske godine. Za tu namjenu u ovoj godini obezbijeđeno je 40.000 KM kako bi učenici i nastavnici bili dodatno motivirani za postizanje što boljih rezultata u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i u narednom periodu.
Općina Centar nagrađuje osnovne škole

Novčane nagrade su raspoređene školama shodno Pravilniku o vrednovanju i nagrađivanju osnovnih škola, a prilikom bodovanja imalo se u vidu učešće učenika u radu školskih sekcija i rezultati na školskim takmičenjima od općinskog do državnog nivoa iz 14 različitih oblasti: fizika, informatika, matematika, geografija, engleski jezik, kulturno-umjetničko i naučno-tehničko stvaralaštvo, lektira, njemački jezik, građansko obrazovanje/demokratija i ljudska prava, prva pomoć i zaštita, upozoravanje na mine, sportska i takmičenja iz oblasti saobraćaja.

 

Za uspjehe u protekloj 2014/2015. školskoj godini sa 10.487 KM nagrađena je škola ''Musa Ćazim Ćatić'', a zatim slijedi OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' sa nagradom od 7.095 KM. Osnovna škola ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' dobila je 4.791 KM, škola ''Alija Nametak'' 3.760 KM, OŠ ''Isak Samokovlija'' 3.667 KM. Školi ''Nafija Sarajlić'' dodijeljeno je 2.653 KM, a Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra pripala je nagrada u iznosu 2.038 KM. Zatim slijede škole ''Hasan Kikić'' (1.490 KM), ''Silvije Strahimir Kranjčević'' (1.398 KM), ''Vladislav Skarić'' (1.381 KM) i ''Hasan Kaimija'' (1.240 KM).

 

Od 2001. godine, od kada Općina nagrađuje škole, najbolje rezultate ostvaruje OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' koja je osam puta dobila najveću nagradu te škola ''Alija Nametak'' koja je bila četiri puta prvonagrađena.

 

Novac od nagrada škole su usmjeravale za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanja uslova rada kako bi se nastava odvijala u moderno opremljenim učionicama uz primjenu najsavremenijih nastavnih učila. Nagrade su utrošene za nabavku školskog namještaja i opreme za kabinete i rad školskih sekcija, za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja te muzičkog vaspitanja, kao i za nabavku računara, štampača, projektora, foto aparata, knjiga školske lektire i časopisa...

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti