Bećirević i Fazlić otvorili put u naselju Bioča

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem godinama izdvaja značajna sredstva za pomoć slabije razvijenim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.
Bećirević i Fazlić otvorili put u naselju Bioča

Sredstva koja Općina Centar izdvaja u većini slučajeva koriste se za obnovu infrastrukture u slabije razvijenim općinama koje zbog manjih budžeta nisu u mogućnosti da isfinansiraju sve što građani zahtijevaju.

 

Posljednji takav slučaj je i pomoć Općini Ilijaš u iznosu od pet hiljada maraka koje su utrošene za izgradnju puta u Bioči. Naime, Općina Centar je izdvojila finansijska sredstva za sufinansiranje izgradnje navedenog puta koji su načelnici Centra i Ilijaša Dževad Bećirević i Akif Fazlić otvorili presijecanjem svečane vrpce pred okupljenim mještanima.

 

Stanovnici naselja Bioča i Ključ nisu krili zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta, a posebno dionice između dva podvožnjaka u Luci, koja je do sada bila u lošem stanju.

 

Predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić zahvalio se načelnicima Centra i Ilijaša, kao i građanima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

 

-Ova dionica olakšava putnu komunikacija. Ranije smo kućama dolazili makadamskim putem koji je bio u lošem stanju. Sada će za stotinu domaćinstava život biti lakši i zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Bećireviću koji su pomogli da dobijemo novu cestu, naglasio je Brkić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti