Posljednji ispraćaj ratnog komandanta Adnana Solakovića

U velikoj sali Općine Centar u srijedu, 11. novembra 2015. godine održan je komemorativni skup povodom smrti Adnana Solakovića, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i jednog od organizatora oružanog otpora tokom agresije na BiH, koji je preminuo 9. novembra 2015. godine u 61. godini života.
Posljednji ispraćaj ratnog komandanta Adnana Solakovića

U ime Općine Centar komemoraciji su prisustvovali prof. dr. Nedžad Ajnadžić,  predsjedavajući Općinskog vijeća i Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića te vijećnici Amer Kapo, Suvad Kerla, Senad Alić, Dževad Topić i Eso Tucaković.

 

U objavljenom posljednjem pozdravu prijatelju i saborcu kojeg je uputio Nedžad Ajandžić stoji: S velikom tugom sam primio vijest o smrti mog saborca i prijatelja Adnana Solakovića. Ostavio je snažan pečat u historiji naše zemlje u borbi za demokratiju i državnost Bosne i Hercegovine.

 

Adnan Solaković je ukopan 11. novembra u haremu Alipašine džamije uz prisustvo članova porodice, velikog broja saboraca, predstavnika vlasti, prijatelja i poznanika.

 

Adnan Solaković je rođen 1954. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA gdje je i magistrirao. Bio je ratni komandant i pripadnik Udruženja boraca "Zelene beretke" gdje je nedavno izabran za predsjednika Skupštine. Penzionisan je sa činom brigadira.


03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti