Sastanak u Općini Centar sa predstavnicima nevladinih organizacija

U srijedu, 11. novembra 2015. godine u Općini Centar Sarajevo su uposlenici Službe za obrazovanje, kulturu i sport održali konsultativni sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija povodom objavljenog javnog poziva udruženjima i fondacijama za finansiranje i sufinasiranje njihovih projekata sredstvima iz budžeta Općine Centar za 2016. godinu.
Sastanak u Općini Centar sa predstavnicima nevladinih organizacija

Sastanak je bio prilika da se predstavnici nevladinog sektora detaljnije upoznaju o načinu apliciranja sa projektima za koje traže finansijsku podršku Općine.

 

Pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero je naglasila da je cilj ovakvih sastanaka da se nevladinim organizacijama pomogne i daju objašnjenja i odgovori na pitanja vezana za njihove projekte kao i za sam način apliciranja, od toga kako popuniti prijavni obrazac pa do izrade projekta.

-Osvrnuli smo se na najčešće probleme sa kojima se susreću aplikatni prilikom apliciranja na javni poziv. Nadamo se da će današnji sastanak pomoći kako bi se prevazišli problemi i izbjegle greške zbog kojih mnoge nevladine organizacije ne ispunjavaju uvjete prilikom apliciranja sa projektima. S obzirom da je budžetom Općine Centar u 2016. godini za nevladin sektor predviđeno oko 200.000 maraka, očekujemo od nevladinih organizacija maksimalnu ozbiljnost prilikom apliciranja na projekte za koje traže finansijsku podršku, kazala je Šero.

 

Javni poziv za finansiranje i sufinasiranje projekata udruženja i fondacija sredstvima budžeta Općine Centar u 2016. godini objavljen je 19. oktobra 2015. godine i ostaje otvoren do 13. novembra  2015. godine.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti