Nove pristupne staze i stepenište na Mejtašu

Sanacija pristupnih staza i stepeništa u Ulici Mejtaš od broja 1 do 3 okončana je prije nekoliko dana.
Nove pristupne staze i stepenište na Mejtašu

Općina Centar Sarajevo je za realizaciju ovog projekta, u okviru redovnog održavanja stepeništa, pješačkih staza i rukohvata, iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 46.743 KM. Izvođač radova je bila građevinska firma „Sela“ d.o.o. Sarajevo.

 

Kako nam je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, riješen je dugogodišnji problem stanovnika ove ulice koji su sada dobili nove i ljepše prilaze do zgrade zajedno sa stepeništem.

 

-Zbog velikih oštećenja bilo je potrebno srušiti staro betonsko stepenište i pristupne staze, a zatim položiti tampon, ugraditi armaturu i betonirati podlogu. U završnoj fazi su postavljene kulir ploče. Preostalo je još da se postavi i pješačka ograda, istakao je Zimić. 

 

Stanovnici Ulice Mejtaš od broja 1 do 3, koji su do sada imali otežan pristup njihovoj zgradi, zadovoljni su novim stepeništem i pristupnom stazom.

 

-Zahvaljujući Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću naša općina poprima sve ljepši izgled. Prezadovoljan sam novim stepeništem, jer su stare bile dotrajale, kazao je stanar navedene ulice.

 

Okvirni sporazum o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, pješačkih staza i rukohvata, u ime Općine Centar potpisao je načelnik Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti