Za opremanje biblioteke škole ''Vladislav Skarić'' 2.000 KM

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama izdvaja značajna sredstva za unapređenje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.
Za opremanje biblioteke škole ''Vladislav Skarić'' 2.000 KM

 Tako je i ove godine, u cilju poboljšanja obrazovnog procesa u osnovnim školama na području središnje sarajevske općine izdvojeno 10.000 KM za opremanje njihovih biblioteka. Imajući u vidu raspoloživi fond knjiga i lektire, odabrani su prioriteti i raspoređena sredstva za sedam osnovnih škola.

 

Jedna od njih je i Osnovna škola ''Vladislav Skarić'' kojoj je iz budžeta ove lokalne zajednice dodijeljeno 2.000 KM za opremanje biblioteke.

 

-Općina Centar brine o svim školama na njenom području i uvijek je tu da nam pomogne. Biblioteka škole ''Vladislav Skarić'' ima određeni knjižni fond, međutim trudimo se da izađemo u susret željama i zahtjevima učenika, ali i profesora i zadovoljimo potrebe nastave u cjelini te da popunimo fond najnovijim naslovima stručne literature, a najviše lektirom. Želimo da to bude u mnogo većem obimu i zahvaljujući Općini Centar to smo i ostvarili. Proveli smo proceduru javnih nabavki i naručili knjige koje će nam uskoro biti dostavljene. Veliko hvala načelniku Dževadu Bećireviću i Općini za ovu donaciju, jer naši učenici više neće morati ići u druge biblioteke i tražiti knjige koje im nedostaju, kazala je Hasiba Hasković, direktorica Osnovne škole ''Vladislav Skarić''.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti