Obilježena godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca ''Unija veterana općine Centar'', 6. novembra 2015. godine u haremu Alipašine džamije okupljanjem saboraca i članova porodice te predstavnika Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Općine Centar obilježena je 21. godišnjica od pogibije Esada Ese Bajramovića, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.
Obilježena godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića

 Polaganjem cvijeća na mezar, učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su odali počast Esadu Bajramoviću, borcu Armije RBiH koji je spašavajući ranjenog saborca poginuo 7. novembra 1994. godine na Nišićkoj visoravni prilikom oslobađanja više okupiranih sela i zaseoka. U ime Općine Centar cvijeće su položili dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević, vijećnici Eso Tucaković, Jasmin Gazija, Dževad Topić i Suvad Kerla, kao i savjetnik predsjedavajućeg Vijeća Haris Vlajčić.

 

Slaven Kovačević je ovom prilikom kazao da je Eso Bajramović bio čovjek koga su odlikovale najveće ljudske vrline poput solidarnosti i jednakosti. -Naš ratni komandant je bio čovjek koji je plijenio svojom dobrotom, požrtvovanošću i bio je osoba za kojom su ljudi išli u časnu borbu za svoju Bosnu i Hercegovinu. Zbog toga svake godine na ovom mjestu, u ime Općine Centar i Općinskog vijeća, odajemo dužnu počast ovom velikom čovjeku, rekao je Kovačević.

 

 

O Esadu Bajramoviću i njegovom ratnom putu u redovima Armije RBiH govorio je Enver Krluč, predsjednik JOB ''Unija veterana općine Centar'' i dodao da istinu o dešavanjima tokom proteklog oslobodilačkog rata treba stalno prenositi posebno najmlađima koji predstavljaju našu budućnost.

 

 

Obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovala je i Šejla Bajramović, Esadova kćerka koja je u vrijeme očeve pogibije imala 11 godina. –Otac mi je ostao u najljepšem sjećanju kao najbolji otac na svijetu. I danas nam je jednako teško živjeti bez njega,  kazala je Šejla i dodala kako je boračka populacija ugrožena te da je i ona kao dijete šehida bez zaposlenja.

 

Članovi porodice, prijatelji, saborci i predstavnici JOB ''Unija veterana općine Centar'' će u subotu, 7. novembra posjetiti na Nišićkoj visoravni mjesto pogibije Ese Bajramovića i položiti cvijeće ispred spomen-ploče i odati dužnu počast tom hrabrom borcu Armije RBiH. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti