Besplatna edukacija stranih jezika

Na sticanju znanja ne treba štedjeti, jer se znanje višestruko isplati.
Besplatna edukacija stranih jezika

U današnjem vremenu besparice, zbog nemogućnosti da sebi priušte dodatnu edukaciju, mnogi naši sugrađani dižu ruke od ove vrste obrazovanja i usavršavanja.

 

Uzimajući u obzir činjenicu da od resursa koje nude mladi ljudi zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, Općina Centar Sarajevo želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život ove populacije.

 

Jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladim za period 2014-2020. godine, jeste unapređenje formalnog obrazovanja te podržavanje neformalnih programa obrazovanja. S obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar je za svojih 80 mladih građana osigurala po 36 besplatnih časova iz engleskog i njemačkog jezika.

 

Akreditovani predavači iz Škole za strane jezike „Poliglot“ će vršiti edukaciju polaznika dva puta sedmično u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar. Svi polaznici nakon jednog modula obuke, odnosno 36 časova, dobit će odgovarajuće certifikate. Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2015. godinu, za ovu namjenu izdvojila 6.000 maraka.

 

Pravo prijave imaju svi mladi od 15 do 30 godina, sa područja općine Centar, a prednost će imati nezaposlene mlade osobe.

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u prostorijama Općine Centar (Mis Irbina 1, III sprat, soba 333) najkasnije do 18.11.2015. godine.


Obrazac za prijavu

 

 


03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti