Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2016. godinu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo na 38. redovnoj sjednici, održanoj 29. oktobra 2015. godine, utvrdilo je Nacrt budžeta Općine Centar za 2016. godinu i Nacrt programa rada Općinskog vijeća Centar u 2016. godini i uputilo ih u javnu raspravu u trajanju 21 dan.
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2016. godinu

O nacrtima ovih dokumenata će se diskutovati na javnim raspravama u mjesnim zajednicama Općine Centar koji će se održavati po utvrđenom rasporedu.

 

Prva javna rasprava će biti održana u petak, 6. novembra 2015. godine u Mjesnoj zajednici Soukbunar (Soukbunar 203), a u ponedjeljak, 9. novembra je planirana u Mjesnoj zajednici Pionirska dolina-Nahorevo (Nahorevska 103). U srijedu, 11. novembra u prostorijama Mjesne zajednice Marijin dvor-Crni vrh (Dolina 7) bit će održana javna rasprava za građane tri mjesne zajednice: Marijin dvor-Crni vrh, Skenderija-Podtekija i Trg oslobođenja-Centar. Za stanovnike mjesnih zajednica Koševsko brdo i Ciglane-Gorica javna rasprava će biti održana u petak, 13. novembra u prostorijama MZ Ciglane-Gorica (Merhemića trg 14), a za stanovnike mjesnih zajednica Betanija-Šip i Donji Velešići rasprava će biti u ponedjeljak, 16. novembra u prostorijama MZ Betanija-Šip (Dejzina Bikića 6). U srijedu, 18. novembra u prostorijama MZ Mejtaš-Bjelave (Čekaluša 7) bit će održana javna rasprava za stanovnike mjesnih zajednica Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik i Džidžikovac-Koševo I. U prostorijama Mjesne zajednice Hrastovi-Mrkovići (Panjina kula 78) u petak, 20. novembra je javna rasprava za građane ove mjesne zajednice, a u ponedjeljak, 23. novembra će biti održana posljednja u nizu rasprava, i to u prostorijama Mjesne zajednice Bardakčije (Zaima Šarca 14-d) gdje će učestvovati stanovnici mjesnih zajednica Bardakčije i Breka-Koševo II.

 

Sve javne rasprave počinju u 17 sati, a učešće u njihovom radu će uzeti predstavnici stručnih službi Općine Centar i vijećnici Općinskog vijeća Centar.

 

Nacrt budžeta Općine Centar za 2016. godinu i Nacrt programa rada Općinskog vijeća centar u 2016. godini sa pozivom na učešće u javnoj raspravi objavljeni su 2. novembra 2015. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Konkursi i oglasi.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti