Počela sanacija Tešanjske ulice

Na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Grakop“ iz Kiseljaka Šukrijom Melezovićem, započeli su radovi na sanaciji Tešanjske ulice.
Počela sanacija Tešanjske ulice

Općina Centar je za realizaciju navedenog projekta, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“ d.o.o, iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 93.600 KM.

 

Prema riječima Muje Topalovića, šefa gradilišta firme „Grakop“ radit će se na sanaciji Tešanjske ulice od raskrsnice sa Ulicom Kalemova do spoja sa Ulicom Halida Kajtaza, te asfaltiranje pristupa i postavljanje izdignutih ivičnjaka kod broja 24A.

 

-Radnici naše firme uklonit će stari oštećeni asfalti i ivičnjake, te dotrajalu kolovoznu konstrukciju umjesto koje će postaviti novu, te položiti novi tampon. Prije asfaltiranja i postavljanja ivičnjaka, nivelisat ćemo šahtove i šibere za vodu. Ugradit ćemo nove slivne rešetke za odvodnju površinskih voda, nakon čega slijedi polaganje novog asfalta, kazao je Topalović.

 

Nedžib Aganović, stanar Tešanjske ulice nije krio svoje zadovoljstvo zbog izvođenja radova.

 

-Ulica je u jako lošem stanju. Saobraćaj je sve intenzivniji jer vozači iz Kranjčevićeve ulice izbjegavaju gužvu i idu našom ulicom. Tako da je sada ovaj dio vrlo frekventan posebno u jutarnjem periodu kada ljudi idu na posao i u periodu od 16 do 18 sati. Drago mi je što će se ovo sanirati zahvaljujući našoj Općini Centar, istakao je Aganović.

 

Ugovorom o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo izdvojeno je ukupno 264.752 KM za sanaciju Ulice Debelo brdo, koja je završena u proteklom periodu, te za Tešanjsku ulicu i sanaciju pločnika u Ulici Franca Lehara.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti