Održan sastanak sa predstavnicima projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD)

Glavni cilj USAID/Sida Projekta Growth Oriented Local Development (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.
Održan sastanak sa predstavnicima projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD)

S obzirom da je Općina Centar Sarajevo potpisnik Memoranduma o razumijevanju u vezi sa realizacijom projekta GOLD, predstavnici USAID-a na čelu sa direktorom GOLD projekta za Bosnu i Hercegovinu Gabrielom Abrahamom održali su sastanak sa predstavnicima Općine Centar, na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i budućim projektima koji za cilj imaju unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja.

 

Izrazivši zadovoljstvo zbog ove posjete, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić goste je upoznao sa aktuelnim projektima koje Općina Centar planira realizovati s ciljem unapređenja kvaliteta života građana, poboljšanja poslovanja i zaštite okoliša.

 

-Predstavnike USAID/Sida projekta GOLD upoznali smo sa izradom Strategije razvoja Općine Centar za period 2016-2022. godina. Prezentirane su osnove tog dokumenta s naglaskom na razvoj turizma, razvoj javno-privatnog poduzetništva, izgradnje objekata sa obnovljivim izvorima energije, podrške mladim, rješavanju problema saobraćaja u mirovanju. Na području Općine Centar postoji mogućnost razvoja poljoprivredne i plasteničke proizvodnje koji mogu doprinijeti zapošljavanju ljudi i ukupnom razvoju Općine Centar. Naš interes jeste uspostavljanje dobre saradnje sa budućim investitorima s ciljem povećanja ulaganja u privredu i razvoj, kazao je Resić.

 

Sastanku je prisustvovao i Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti